dinsdag 17 oktober 2017

Week 37: Het besluit is genomen

De laatste jaren kwam het steeds weer aan de orde. Houden we onze polyvalk op De Kager Plassen of gaan we voor iets anders? Een grotere boot? Of kopen we, om maar eens iets heel anders te noemen, een camper of een stacaravan? 

Water heeft een ongelooflijke aantrekkingskracht op Erik. Als kind leest hij de boeken van Joshua Slocum en James Wharram. Inmiddels kent hij bijna alle zeilboten en hun ontwerpen tot in detail. Weet alles van de Laser, de Kolibri en de Valk. En kruipt het bloed waar het niet gaan kan. 

Want Erik wil, in navolging van zijn vader, zijn eigen boot bouwen. Niet opgegroeid met zeilen en boten is Hanny minder enthousiast. Naast het heerlijke buitenzijn is het af en toe ook wel een spannende bezigheid. In de loop van de jaren hebben ze aardig wat incidenten meegemaakt en Hanny is er niet geruster op geworden. Van een gebroken stag op een drukke beroepsvaartroute tot een flinke laag water in de boot door onverwachte windkracht 7. Vooral het soms onrustige en instabiele varen is voor Hanny niet aantrekkelijk.

Vele gesprekken en vele opties later, is het besluit genomen. Een catamaran moet het worden. De Chat 18 van Richard Woods lijkt de ideale boot. Een vrij nieuw ontwerp, en .... in Nederland nog niet eerder gebouwd. 


Ontwerp voor catamaran Chat 18