woensdag 3 januari 2018

Week 52: Ondanks Kerst weer genoeg gedaan


πŸ’–✨ Allereerst allemaal een heel gelukkig en gezond 2018, 
met hopelijk veel mooi zeilweer ⛵🌞
(dan is het voor de niet-zeilers ook lekker).

Tijdens de Kerstdagen was er minder tijd om te klussen, maar wel om 'rond te leiden'. Ook leuk! Erik kon de familie uit Noord-Brabant laten zien waar hij nou eigenlijk allemaal zo mee bezig is in die tent. Eigenlijk hadden ze gewoon geen idee.... πŸ˜„.

Belangstellende familie bekijkt de catamaran (2)

Belangstellende familie bekijkt de catamaran (1)

Maar zodra er weer wat tijd was, tΓ³ch weer aan het werk. Tijdens deze laatste dagen van 2017 heeft Erik de buitenlatten aangebracht. Toen deze latten aan de tussenschotten bevestigd waren,werd de bolling van de buitenkant van de catamaran goed zichtbaar.

De lange lichtgekleurde latten vormen de buitenkant
Erik plakt de buitenlatten goed vast

En nadat ook de bovenste platen (de huid van de boot) tegen de latten bevestigd waren, werd het pas Γ©cht wat. Nog meer een boot en de grootte van de catamaran nog beter zichtbaar. Hieronder Hanny's favoriete foto! Duidelijk is te zien dat het onderste deel al in de epoxy staat, terwijl het nieuwe deel nog heel blank en onbewerkt hout is. Als ook deze straks met epoxy behandeld is, zal de kleur mooi bruin worden. Maar dat zal dan van korte duur zijn, want uiteindelijk gaat de boot een mooie kleur verf krijgen.

De mooie bolling van de buitenkant is goed te zien

Zulke lange delen hout (zo'n 6 meter) bestaan er niet. Halverwege de lengte van de catamaran zijn daarom twee delen aan elkaar gelijmd. Met lijmtangen en de nodige extra druk met palen tegen de huismuur, komt het stevig vast te zitten. 


Extra druk op het hout om goed te plakken

Ook de binnenkant van de drijvers krijgen nu de juiste hoogte. Erik is hieronder de plaat aan het passen en plaatsen. Het onderste deel staat al in de epoxy, het bovenste deel moet nog, maar wel zijn de naden geplamuurd en weer mooi glad geschuurd. 

Passen van de plaat aan binnenzijde drijver
De naden geplamuurd en geschuurd
Binnenin de drijvers geven latten stevigheid aan de constructie

Na het plaatsen van de platen aan de binnenkant van de drijvers, passen de latten precies in de gleuf en zorgen ook weer voor stevigheid. 

Pa kwam deze week ook weer een dagje helpen, dus dan begint de dag met werkoverleg πŸ’ͺ😊.

Werkoverleg met pa over de Chat18


We eindigden het jaar met een leuke afsluiter. Eric and Deidre, helemaal vanaf de andere kant van de wereld, gaven in de vorige blog te kennen hoe leuk ze het vonden om het te volgen en de vooruitgang te zien. Nou, hoe bijzonder is dat?!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor je reactie. Leuk!