zondag 14 januari 2018

Week 1-2: Werken aan de kuip

Erik verwacht dat februari koud zal worden. Te koud om in een partytent met epoxy te kunnen werken. Hij werkt daarom gestaag door.

Groots effect had de plaatsing, vorige week, van de kajuitingang. Op een later moment wordt de ingang nog verder naar beneden uitgezaagd, maar dat is pas als de volledige kajuitconstructie klaar is. Op onderstaande foto is ook duidelijk de mooie vlakke vloer in de kuip te zien en de plaats waar de kuipbanken zullen komen. Het geheel geeft nu al een goed beeld van de grootte (en ruimte!) van de kuip.


Zoals al eerder verteld is deze catamaran Chat 18 een compromis van een aantal wensen. Het wordt geen strakke, snel ogende catamaran, maar een boot met voldoende leefruimte en een kleine kajuit voor bijvoorbeeld het maken van een kopje koffie of een kopje soep. Mogelijk komt er ook een klein toilet, dat zien we in een later stadium wel. In ieder geval is deze catamaran bedoeld om dagtochten te maken op De Kaag.

De opbouw van de kajuit

De kajuit lijkt nu dus erg hoog, maar de verhouding zal nog beter worden.

De bakskisten van de catamaran

In het midden komen mooie bakskisten, voor het opbergen van zeilspullen of andere zaken. Niet helemaal tevreden met de plastic oplossing van Richard Woods heeft Erik, in overleg met zijn vader, een eigen constructie gemaakt. Heel mooi en degelijk.

Een eigen constructie voor de bakskist

Aan de achterzijde van de boot komt op beide drijvers een 'transomstep', een plateautje aan de spiegelzijde om vanaf de steiger of vanuit het water op te gaan staan. Hierboven komen te zijner tijd dan ook nog de helmstokken.


De achterkant van de catamaran met opstapjes

De komende week gaat Erik de drijvers aan de bovenkant afsluiten. De compartimenten aan de boegzijde en bij de spiegel (achterkant) worden dan luchtdicht afgesloten, voor extra drijfvermogen. In het midden van de boot zitten de bakskisten en de kajuit.

De beide boegen zijn inmiddels ook strak afgezaagd en vlak geplamuurd.

De boeg is strak gezaagd en geplamuurd
Een strakke boeg

Daar komen de boegdelen nog tegenaan, maar dat is een klus voor de komende weken...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor je reactie. Leuk!