zondag 21 januari 2018

Week 3: De storm overleefd

Wat was het spannend! Windkracht 10 over Voorhout en ons partytentje heen. Erik heeft letterlijk op wacht gestaan om meteen de verschillende elastieken die steeds knapten, en de scheuren die in het tentzeil ontstonden, te kunnen repareren. Gelukkig is het een stevige stalen constructie, die geankerd staat aan de betonnen tuintegels en de schuttingpalen.


Helaas heeft de tuinlamp ook scheuren veroorzaakt en is de tent op diverse plaatsen aan de onderkant uitgescheurd. We zijn er redelijk goed van afgekomen en als het hierbij blijft kunnen we de tent nog gebruiken voor het doopfeest ๐Ÿ˜„. Wel heeft Erik tijdig voldoende beschermend extra zeil aangebracht om de nog natte epoxy te beschermen.


De resultaten volgen elkaar nu snel op en zijn ook goed zichtbaar. Aan het begin van deze week is de vloer van de kajuit vlak geplamuurd en strak gemaakt. Deze is nu klaar om gelamineerd en straks - bij hogere temperaturen - geschilderd te worden.


Aan de voorkant heeft Erik een afdekplaat geplaatst. Niet alleen om de boeg netjes af te werken, maar ook om straks in gebruik te nemen als bakskist voor onder andere het anker en misschien wat stootwillen.


De (eigen) constructie voor de bakskisten heeft inmiddels ook vorm gekregen. Het deksel past straks precies op de latten en de gleuf is er om eventueel regenwater af te voeren.


De kuip wordt een mooie ruimte om lekker te zitten. De bestelde comfortseats zijn inmiddels ook binnen.


Spannend was het moment waarop Erik in de romp moest zagen om voorop nog een extra balk te kunnen plaatsen. ๐Ÿ˜จ Een verkeerd gezaagd gat kun je niet zomaar dichten. Maar met extra zorgvuldig werken heeft hij een mooi resultaat bereikt. De balk past op de millimeter nauwkeurig. ๐Ÿ˜ฌ Deze balk is nodig voor stevigheid van de constructie, en wordt straks een klein zonnedekje.


Aan de achterzijde zijn de kisten klaar om luchtdicht gesloten te worden. Het plateautje waarover we het vorige week hadden, is nu ook goed te zien. 

 

En tot slot de boegbalken. Vorige week lagen de gelijmde latten te drogen. Deze week heeft Erik ze in vorm geschaafd en kunnen ze vastgelijmd worden. Het geeft de boeg een mooie afgeronde vorm.


Al weer zรณ veel werk gedaan deze week! Het voelt al helemaal 'eigen' ๐Ÿ˜. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor je reactie. Leuk!