zaterdag 27 januari 2018

Week 4: Werken aan... zitten!

De diverse verzendbedrijven kennen de familie Greven al goed. Regelmatig stuurt Mr. Boat op Eriks verzoek jerrycannen epoxy en grote rollen glasvezel. En nu komen de scheepsattributen zoals kikkers, bouten, de comfort seats en het zwemtrapje pak(je) voor pak(je) binnen.


Dagelijks worden pakketten bezorgd

De grootste klus zat deze week in het afmaken van de kuipbanken. Eerst de bakskisten van binnen helemaal afgewerkt met epoxy en daarna met witte verf geschilderd. Geen gewone verf, maar tweecomponentenverf Double Coat. Een ongelooflijk indringende geur waarbij een gasmaskertje geen overbodige luxe is. Inmiddels is de ruimte onder deze bakskisten ook volledig luchtdicht afgesloten. 

Smalle dekplaten aan de zijkant van de catamaran
De bakskisten wit van binnen

Daarna heeft Erik de deksels voor de kuipbanken uitgetekend, gezaagd en in de epoxy gezet. Ook de rugzijde van de kuipbanken afgemaakt, wat echt snel nodig was om de constructie te verstevigen. 


De kuipbanken van de catamaran bijna klaar

Last, but not least, is Erik al bezig met het dek. Hij heeft de dekdelen uitgetekend, gezaagd en ook weer in de epoxy gezet. Niet alleen aan de kuipzijde, maar ook op het voordek. Dit dek steunt op de stevige balken, waartussen latten (stringers) zijn aangebracht voor de stevigheid.

Stringers (smalle latten) ter ondersteuning van de dekdelen

Naast het zaag- en timmerwerk is dit ook de fase waarin er van alles uitgezocht moet worden. Welke zwemtrap? Is de wand sterk genoeg of moet die verstevigd worden? En welk model elektrische motor en hoe te bevestigen? Hoe komen de stagen en met welk materiaal bevestigen? En welk bedrijf is gespecialiseerd in het vervaardigen van de zeilen voor een catamaran? Vooruitdenken over ontwerp en materialen blijft belangrijk, want als de drijvers eenmaal gesloten zijn, kan Erik nergens meer bij. 

En zo blijkt er ook wel eens een miskoop. De bestelde kikkers zijn prachtig, maar zijn niet handig om te bevestigen. Ach, Post.nl brengt wel weer een nieuw pakje....😁 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor je reactie. Leuk!