zondag 18 februari 2018

Week 7: Het voordek in gevorderd stadium

Een van de klussen eind vorige week was het maken van de maststeunen. Deze versteviging komt boven de kajuitingang en is bedoeld om straks de mast te dragen. Erik heeft de steunen alvast precies op maat gemaakt en als de kajuit klaar is kunnen ze definitief worden geplakt. 


De maststeun wordt bovenop het kajuitschot geplaatst
Extra versteviging voor de mast
De maststeun in vorm van het kajuitschot

Toen de buitentemperatuur weer iets begon te stijgen, kon Erik eindelijk aan zijn voordek beginnen! Grote klus, groot resultaat! Aan de onderkant waren de dekdelen al gecoat, nu alles op maat maken en vastschroeven. 

Het dek wordt bevestigd met schroeven

Na het plamuren werd het weer tijd om te lamineren. Grote lappen glasvezel op maat geknipt en met epoxy gedept. Erik werkt van boven naar beneden, zodat ook de aansluitingen tussen dek en drijvers goed dicht komen te zitten. 

Het bovenste deel van het dek al in de epoxy

Belangrijk deze week was ook het monteren van de bridles. Na enige aarzeling over de plaats waar ze moesten komen, heeft Erik contact opgenomen met Richard, de ontwerper van de boot. 

De bridle op de juiste plaats

Goed dat hij dat gedaan had, want Erik bleek niet helemaal goed begrepen waar en hoe hij deze bridles (ogen voor een soort waterstag) moest monteren. Richard reageert altijd erg snel op zijn e-mail, dus hij kon Erik op tijd toelichting geven en corrigeren  Ze zitten nu goed 👍.

De roertjes zijn deze week ook gelamineerd en voorzien van gaten, die Erik overigens ook in de lat aan de boot had geboord. Na enig testen weet Erik welke lijntjes hij voor de verbinding tussen roer en boot gaat gebruiken. Niet te dik, niet te dun. En deze blauwe zijn precies goed. De helmstokken zijn inmiddels ook aan het roer vastgelijmd.

Deze gaten zijn er voor om het roer aan te bevestigen
De helmstokken worden aan het roer gelijmd

De laatste dag van deze week is het koud, maar ook lekker zonnig. Nadeel van de partytent is soms de condens die 'regen' veroorzaakt. Wat is het dan aangenaam om tijdens zo'n zonnige zondag de boel eens goed open te zetten.
  
De partytent naast het huis
 

En dan is eindelijk de kajuit aan de beurt. Stond er vorige week al een proefopstelling, nu is het op de mm precies gesteld en vastgezet. Ook het luik op het voordek ligt klaar. Hoge verwachtingen voor volgende week 😍! 

Kajuitdelen keurig gesteld en klaar om definitief te plaatsen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor je reactie. Leuk!