zaterdag 2 december 2017

Week 48: Veel sterke handen

Daar staat hij. Met tussenschotten en al, en wel een beetje een blokkendoos. Deze week was een spannende week, want de catamaran is omgedraaid. En hoe dat ging? Een fluitje van een cent! 😀

De catamaran staat klaar om gedraaid te worden

Erik had alle buren en vrienden gevraagd even een handje te helpen en negen man en één vrouw stonden die ochtend klaar. Met z'n allen moest het te doen zijn. De boot is op zich niet zwaar, maar gewoon een onhandig gevaarte. Een kleine 'instructie' vooraf was daarom zinvol.

Een korte instructie
De partytent op schragen

Als eerste moest de partytent omhoog en op schragen geplaatst, de poten voor de zekerheid met lijmklemmen vastgezet. Door het omhoog brengen van de tent kwam er veel ruimte om te manoeuvreren. En toen kon de echte actie plaatsvinden.... 😱. Maar met al die hulp was het zo gepiept en konden we aan de koffie met warme appeltaart.

Eén....
twee...
drie! Gedraaid.
Warme appeltaart na gedane arbeid

Meteen na het keren is Erik begonnen met het plaatsen van de middenbalk en de draagbalk. Deze gaan de kuip- en kajuitvloer dragen. Verder kwamen deze week de kielen aan de beurt: die zijn met glasvezel en epoxy aan de drijvers vastgemaakt en afgewerkt met een 'fillet', een soort kitnaad.

De kiel, geplamuurd en bevestigd
Gezellig, al die nieuwsgierige aanloop

De bodemplaten zijn al gezaagd en het inmiddels bekende verhaal: glasvezel en epoxy zijn aangebracht. Alleen het glasvezel moet nog wat bijgesneden worden. 

Glasvezel op de bodemplaat

Het is toch wel fijn dat er ook wat klussen in huis gedaan kunnen worden. Het wordt buiten inmiddels steeds kouder....