zondag 17 december 2017

Week 50: Sneeuw zorgt voor vertraging

Wat een start van de afgelopen week! Hoe vaak komt deze serieuze sneeuw nou voor in Nederland? Natuurlijk juist in de winter waarin je in een tentje naast het huis een bootje bouwt! 🌨☃️ 

De laag sneeuw op de tent werd dikker en dikker. Het is dan wel een stevige tent, maar door de zeker 15 cm dikke sneeuwlaag begon het tentdak behoorlijk door te hangen. Scheuren in het tentdoek, pakken sneeuw en plassen ontdooid water op een houten boot zijn geen goed vooruitzicht. Tijd om in actie te komen!


De sneeuw komt langzaam in beweging
Witte tent in de sneeuw

Met de bezem voorzichtig geprobeerd de sneeuwmassa op het tentdak in beweging te krijgen, maar deze bleef steken op de dichte struiken in het plantsoen naast het huis. Dus ook vanuit de struiken geprobeerd de sneeuw weg te schuiven. Was het allemaal een groot probleem? Nou nee, maar wel leuk om buiten te zijn 😅.

Dichtbegroeide en besneeuwde struiken
Door de hoge struiken bleef de sneeuw steken

Zondag heeft Erik nog wel enige tijd kunnen werken aan het verder verstevigen van de constructie, met glasvezel en epoxy. Ook bleek de vloerplaat iets te lang en deze moest met de nieuwe multi-tool ingekort worden (met dank aan de Lidl voor het mooie gereedschap tegen leuke prijsjes).


Maar daarna werd het toch echt te koud en lagen de werkzaamheden deze week een beetje stil. Dat kwam dan weer wel goed uit, want er was ook tijd nodig voor de voorbereidingen van het '21 dinner' van Merlinde.🍴😍

Voorbereiding van het 21-dinner Merlinde