zondag 25 maart 2018

Week 11-12: Plamuren, schuren en weer plamuren

Plamuren, schuren, epoxy. Plamuren, schuren en weer plamuren. Daar eindigden we vorige keer mee en dat is nog niet veranderd. Als Erik dat (rot)werk af heeft, is de boot klaar om afgelakt te worden met de verf. De gekozen verf is ook al binnen, maar het moet eerst ten minste 15°C worden.

Een flinke klus om de catamaran helemaal te schuren
Met mondkap en gehoorbescherming aan het werk

Eriks vinger is al aardig hersteld. Het kwam wel goed uit dat de werkzaamheden op een laag pitje hebben gestaan. Dan is er ook tijd voor het regelen van andere belangrijke zaken. De elektrische langstaartmotor, met een losse accu er bovenop, is geleverd. Het was spannend of hij zou passen. Met een kleine aanpassing lijkt het te lukken. Ook de offertes van de zeilmaker en van de mastenmaker zijn ontvangen, maar waren behoorlijk aan de prijs. Misschien helemaal niet te duur, maar wel héél veel geld. Vooral de hoge kosten voor de mast had Erik niet verwacht en daarom is hij naar alternatieven gaan kijken.

Een tweedehands winkel in masten, zeilen en andere spullen in Egmond had wel mogelijkheden. Qua prijs voor de mast en voor de zeilen is het (voorlopig) een prima alternatief. Eénvierde van de offerteprijzen is het uitproberen waard. Qua kleur is het alleen wat minder fraai: de zeilen zijn een combinatie van fuchsia en paars en blauw en misschien zelfs geel 😂😂😂. Erik's lievelingskleuren! NOT. De zeilen komen van twee beachcats: het grootzeil van een Prindle en de fok van een Hobycat 21. Met Jaspers kleine Fiat 500 hebben ze de spullen opgehaald uit Egmond. Een lange trailer met de mast en de zeilen achter zo'n klein autootje. Géén gezicht 😀,


Kleine auto, grote aanhanger

Het blijft een discussiepunt. Geld kun je natuurlijk maar één keer uitgeven, maar Hanny zet het af tegen al die uren en materialen die Erik er nu toch al in gestoken heeft om er zo'n prachtige boot van te maken.... zonde om het dan niet helemaal 'af' te maken. We gaan zien hoe het loopt.

Uit Engeland komen binnenkort de spullen voor de schootvoering, zoals overloop en blokken. Voor zowel het grootzeil als de fok. Als FedEx tenminste zin heeft om te leveren 🤔. Iedere keer krijgt Erik weer berichten dat de levering uitgesteld is. 

Regelmatig komen er mensen nog even kijken en dat is iedere keer gezellig. Steeds weer verbazing. "Jeetje, het is een echte boot geworden"!

De buurman bewondert de stand van zaken

En ook wordt deze blog veel gelezen. Er wordt zelfs gevraagd waar de nieuwste blog blijft: "Ik heb er toch niet eentje gemist?" Zo veel interesse is wel een leuke bijkomende factor bij dit project.


2 opmerkingen:

  1. Ek het sopas die blog begin volg. Julle werk is baie mooi, en ek wens julle alle sterkte toe met die bou van die boot. Kan nie wag vir die volgende post nie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat u een bericht hebt achtergelaten! Het is leuk dat zo veel mensen meelezen.

      Hartelijke groet,
      Erik & Hanny

      Verwijderen

Dank je wel voor je reactie. Leuk!