zaterdag 19 mei 2018

Week 20: Aftellen...

Nadat vorige week de raampjes en de voorstagen geplaatst waren, was het klaar wat Erik betreft. Het moment om de partytent te ontmantelen. Eerst het tentzeil... en prompt begon het te regenen. "Maar hé... het is een boot.... die moet tegen water kunnen" 😂.



Het tentzeil verwijderd

De dag daarna was het tentframe aan de beurt en stond er een catamaran te schitteren in een tuin. Wel een beetje surrealistisch..... 

En ook het tentframe is nu weg
Een boot in een tuin :-)

Maar de catamaran is klaar en nu is het wachten tot hij te water gelaten kan worden. Het plan is komende woensdag, maar helemaal zeker is dat nog niet.

Afgelopen week nog wat puntjes op de i. De wandputtings geplaatst om straks de stagen aan te kunnen bevestigen. Het onderwaterschip een beetje hersteld (dit was misgegaan met de verwisselde epoxy-vaatjes). De lijnen voor grootzeil en fok op maat gemaakt, en her en der wat extra nagels aan de mast gepopt.  

Erik doet voorbereidend werk aan de mast

Twee vrienden kwamen even helpen met het plaatsen en hijsen van de mast. Dat is niet gelukt, want het waaide onverwacht flink. Bovendien bleek de mast te lang om er, in de beperkte ruimte van onze zijtuin, mee te kunnen manoeuvreren. Gewoon nog even uitgesteld. Wel heeft Erik nu twee maststeunen gemaakt, om de mast straks op de platte kar mee te kunnen vervoeren. 


Is het te doen om de mast te plaatsen?
De mast is te lang om goed te manoeuvreren
Een geïmproviseerde maststeun

En nu werd het ook tijd om de zeilen weer tevoorschijn te halen. Alweer een tijd geleden bij een tweedehands handel gekocht. Hoe zagen ze er ook alweer uit? Bonte kleurtjes, maar welke? We zijn benieuwd hoe de combinatie wit/antraciete boot met de felle en vrolijke kleurtjes van de zeilen zal uitpakken. Misschien is het tijdelijk, tot we zeker weten dat de catamaran ons bevalt. Misschien ook niet. Opvallen zullen we in ieder geval wel op De Kaag 🤣.

De zeilen hebben vrolijke kleurtjes

De zeilen zijn anders dan Erik gewend is, dus heeft hij wat aanpassingen gedaan. Voor het kunnen opdoeken van de zeilen heeft hij beugeltjes aan de giek 'gepopt'.

Vandaag zijn de stickers met de naam van de catamaran binnengekomen, nog wat haken en extra beugels, en 
een puts (emmer). Het pakket van FedEx is nóg steeds niet gearriveerd, dus dat moet allemaal nog als de catamaran in het water ligt.

Het wordt mooi weer de komende week. We zijn enorm nieuwsgierig naar wat er komen gaat en kunnen niet wachten....😎⛵⚓.




1 opmerking:

Dank je wel voor je reactie. Leuk!