woensdag 25 april 2018

Week 15-16: Eindelijk verder met verven!

Inmiddels zijn we weer een paar weken verder. Vorige week was een heerlijke week, een heel mooie schildertemperatuur, maar... wij waren op studiereis! 😂. Catamarannetjes kijken op Fuerteventura 😎⛱️. 

Catamarans genoeg op Fuerteventura

Op zich wel jammer dat het juist die week eindelijk mooi weer was, en dat dat mooie weer inmiddels alweer is omgeslagen. Maar we hebben het heel goed gehad op de Canarische Eilanden. Beslist geen klagen dus.

Voor ons vertrek naar Fuerteventura heeft Erik wel nog de laatste epoxylagen met kopermengsel op het onderwaterschip kunnen aanbrengen. En toen ging er tóch ineens iets mis met de epoxy. Onbegrijpelijk als je weet hoe zorgvuldig Erik werkt! Epoxy bestaat uit twee componenten, hars en verharder, die in een speciale verhouding gemengd moeten worden. De twee tankjes staan op de werkbank in de berging. Erik weegt en meet al maanden zeer geconcentreerd de hoeveelheden af (intussen al het derde digitale HEMA-weegschaaltje in gebruik 👍😄). Hoe het kon gebeuren weten we niet, maar in een onbewaakt ogenblik zijn de tankjes verwisseld. Erik merkte dat de aangebrachte epoxy niet meer hard werd...😱 En dan kun je zomaar ineens héél blij zijn met de lage temperaturen, want daardoor had hij nog niet zo veel gedaan die dag.

Ook heeft Erik vlak voor onze vakantie de binnen- en bovenkant van de boot nog een keer kunnen verven. De strakke bovenrand, en wat kitwerk hier en daar, maakt het al zo anders. En dan moeten er zelfs nog twee lagen verf volgen. 


De bovenkant in etappes om er steeds bij te kunnen
Een strakke zijrand
De bovenkant is helemaal wit. Wat een verschil!
Ook het achtervlak van de kajuit is nu wit
De kajuit met de vele hoekjes en gaatjes

Het is wel oefenen en handigheid krijgen met de verf. En ook dekt de verf deze eerste laag nog lang niet. Door de verf heen zie je nog goed waar oneffenheden in plamuurwerk of in het hout zelf zitten. Dus dan nog maar een keer schuren en plamuren. 

Al weer geschuurd en klaar voor de volgende laag


Misschien had het nog strakker gemoeten? Erik zegt geregeld: "Als ik straks klaar ben, weet ik hoe het écht moet." 



1 opmerking:

Dank je wel voor je reactie. Leuk!